Yüksek Hızlı Mobil İletişim Teknolojileri Türkiye’de Yaygınlaşıyor
Türkiye’de cep telefonu şebekelerinin hizmete girmesinin üzerinden yıllar geçti. 1986 yılında araç telefonlarıyla tanıştığımız 1G teknolojisinin ardından 1994 yılında ise 2G teknolojisiyle ses, veri aktarımı ve SMS gibi özellikler kullanılmaya başlandı. Bu dönemde dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i cep telefonuyla araması tarihe geçti.
Türkiye, 2009 yılında 3G’ye geçiş yaparak sesin yanı sıra datanın da önem kazandığı bir döneme girmiş oldu. Ardından 2016 yılında 4,5G teknolojisiyle internet hızı 10 kat artırılarak yeni imkanlar sunuldu. Bu süreçte mobil abone sayısı hızla artarak geniş bant internet kullanımı da önemli bir noktaya geldi.
Türkiye’nin 5G teknolojisine hazırlanırken mobil şebeke işletmecilerine daha fazla frekans alanı sağlandı. Bu sayede Türkiye, 5G teknolojisiyle iletişim hızında büyük artış yaşayacak. Halihazırda kurulu olan 2G, 3G ve 4,5G şebekelerinin süreleri ise 2029 yılına kadar uzatıldı.
Yerli ve milli ürünlerle 5G teknolojisine geçiş için çalışmalar hızla devam ediyor. Yakın zamanda yapılacak ihalelerle hem vatandaşların hem de sanayinin hizmetine sunulacak olan 5G teknolojisiyle iletişim hızında büyük bir artış yaşanacak. Artık internet üzerinden kesintisiz ve hızlı oyun oynanabilecek, iletişim hızı ön planda olacak. Türkiye, mobil iletişim teknolojilerinde hızla ilerleyerek 5G çağına adım atmaya hazırlanıyor.
More Stories
Netflix, Meksika’ya 1 milyar dolar yatırım yapacak
Anadolu Isuzu’nun Elektrikli Kamyonu BIG.e Üretime Geçti
Elekçilik Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya