Türksat 6A uydusu 21 Nisan’da hizmete alınacak

Türksat 6A Uydusu 21 Nisanda Hizmete Alınıyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türksat’ın hizmet verdiği kapsama alanını genişleterek Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya’yı da içine alacak şekilde genişleyeceğini ve böylece uydunun hizmet verdiği kişi sayısının 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A uydusu için düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın uydu serüveninin Türksat 1B, 1C, 2A gibi uydularla başladığını ve Türksat 6A’nın yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Uraloğlu, Türksat’ın yerli ürün üretme konusundaki çalışmalarının sonucunda Türksat 6A’yı en yüksek yerlilik oranıyla ürettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu ayrıca Türksat’ın 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B gibi haberleşme uyduları ile faaliyetlerine devam ettiğini ve Türksat 6A’nın en az 15 yıl boyunca hizmet vereceğini ekledi.

Yerli Üretimle Türksat’ın Kapsama Alanı Genişliyor

Bakan Uraloğlu, Türksat’ın kapsama alanının Türksat 6A ile Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi yeni coğrafyalara genişleyeceğini ve toplamda 5 milyar kişiye ulaşacaklarını belirtti.

21 Nisan Pazartesi günü hizmete girecek olan Türksat 6A, Türksat’ın kapsama alanını genişleterek daha fazla insanın iletişimine katkı sağlayacak. Bu gelişme, Türksat’ın yerli üretim ve teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

Yolcu uçaklarının koltukları neden küçük?

Yıllar boyunca Amerikalılar genişledikçe koltuklar ve bacak mesafesi küçüldü. Uzmanlar bunun felaket getirebileceğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir