Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis Çalışanlarının Dikkatine: Bel, Boyun ve Sırt Ağrılarına Son!

Hareketsiz yaşamın sadece kalp rahatsızlıkları, obezite ve diyabet gibi metabolik hastalıklara yol açmadığını, aynı zamanda dolaşım ve sindirim sistemi bozukluklarına da sebep olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, ofis çalışanlarında en sık görülen şikayetlerin bel, boyun ve sırt ağrıları olduğunu vurguladı.

Uzun süre masa başında oturmanın omurganın uygun olmayan pozisyonda kalmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Ağırman, bu durumun kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ifade etti. Yanlış duruş ve oturuşların kas kısalıklarına, omurga eğriliğine, kemik erimesine ve disk fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Ağırman, özellikle ofis çalışanlarının oturma düzenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Omurganın sağlığı için dik oturma pozisyonunun önemine değinen Doç. Dr. Ağırman, bel destekli sandalyelerin tercih edilmesi gerektiğini ve monitör ekranına bakarken başın dik tutulması gerektiğini belirtti. Oturma düzeniyle ilgili olarak yapılması gereken küçük değişikliklerin omurga sağlığını önemli ölçüde iyileştirebileceğini söyleyen Ağırman, hareketsizlikle mücadelede alışkanlıkların değiştirilerek daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesinin büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Egzersizin hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ağırman, oturmalı işlerde çalışanların iki saatte bir 5 dakikalık germe egzersizleri yapmalarını, ayrıca yarım saatte bir kalkıp 2 dakika yürümelerini önerdi. Küçük hareket molalarının vücudu rahatlatacağını ve ağrıları önleyebileceğini belirten Ağırman, ofis çalışanlarının daha sağlıklı bir yaşam için küçük önlemler alabileceğini ifade etti.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor