Avrupa Birliği, startup ekosistemini teşvik etme amacıyla bürokratik engelleri azaltacak

AB, Startup ve Scaleup Şirketlerini Desteklemek İçin Burokratik İşlemleri Azaltmayı Planlıyor

Avrupa Birliği (AB), startup ve scaleup şirketlerini çekmek amacıyla bürokratik işlemleri azaltmayı ve finansmanı artırmayı hedefliyor. AB Komisyonu, yeni ürün veya hizmet geliştiren girişimler olarak bilinen startuplara ve başlangıç aşamasını başarıyla tamamlamış, belirli bir büyüme seviyesine ulaşmış genişleme aşamasına geçmiş firmalar olan scaleuplara yönelik yeni stratejisini açıkladı.

Avrupa’nın Sürdürülebilir Büyümeyi Teşvik Eden Startup’lar İçin Merkez Olması Hedefleniyor

AB’nin stratejisi doğrultusunda, Avrupa’nın, inovasyon ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik eden, yatırım çeken ve stratejik bağımlılıkları azaltan startup ve scaleuplar için bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

Vergi Hukuku Gibi Alanlardaki Kuralların Sadeleştirilerek Bürokratik İşlemlerin Azaltılması Temel Hedef

AB ülkeleri, küresel teknoloji odaklı şirketlerin kurulması ve büyümesi için uygun bir ortam oluşturmak için adımlar atacak. Yenilik dostu bir iş ortamı oluşturularak yeni şirketlere ve ölçeklenen şirketlere destek sağlanacak. İş, iflas ve vergi hukuku ile istihdam gibi alanlardaki kurallar basitleştirilecek, bu sayede bürokratik işlemler azaltılacak.

Ekonominin aktörleri için, AB genelindeki kamu idareleriyle dijital ortamda etkileşim sağlayabilecekleri bir ortak dijital kimlik geliştirilecek. Startup ve scaleuplara daha fazla finansman sunulacak ve Scaleup Avrupa Fonu ile teknoloji şirketlerinin finansman açığı kapatılacak.

Startup ve scaleupların piyasaya girişi desteklenecek ve büyümeleri için çeşitli destekler verilecek. AB genelindeki üniversite ekosistemleri ile startup ve scaleup’ları birbirine bağlayan bir girişim kurulacak.

AB Vatandaşları Olmayanlar İçin Kolaylıklar Sağlanacak

Yeni planlamaya göre, yetenekli iş gücünü çekmek adına adımlar atılacak. AB vatandaşı olmayan startup veya scaleup kurucularının veya çalışanlarının izin süreçleri kolaylaştırılacak. Yen kurulan ve ölçeklenen şirketler için teknoloji ve araştırma altyapılarına yönelik sözleşme koşulları uyumlu hale getirilecek ve basitleştirilecek.

Avrupa ülkeleri, özellikle teknoloji şirketlerine ev sahipliğinde ABD ve Çin’e göre geride kalmasıyla dikkat çekiyor. (AA)

Related Posts

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.

Gazlı ocaklardaki kanser tehlikesi

Yayınlanan yeni bir araştırma, gazlı ocaklar tarafından salınan benzen gazının kanser riskini arttıracak ölçüde olduğunu ortaya koydu. Üstelik bu risk çocuklarda daha yüksek.

17 Yaş Altı Grekoromen Güreş Milli Takımı Kuzey Makedonya’ya gitti

Kuzey Makedonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda madalya mücadelesi verecek olan 17 Yaş Altı Grekoromen Güreş Milli Takımı, ülkeye hareket etti.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

Yapay zekâ yapıyor onun cebi doluyor: Robotik kol sanat camiasını ikiye böldü

Hong Kong merkezli sanatçı ve mühendis Victor Wong, 2018’de Christie’s müzayedesinde yapay zekâ tarafından üretilmiş ilk sanat eserinin 432 bin 500 dolara satılmasının ardından AI’nin sanattaki potansiyelini sorgulamaya başladı. Ona göre o eser insan …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …