e-Devlet’te e-Kira sözleşmesine yoğun ilgi; 21 bin işlem onaylandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden sunulan kira sözleşmesi hizmeti 81 ilde hizmete sunuldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiracılar ve ev sahipleri için kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden güvenilir biçimde hazırlanmasına imkan tanıyan hizmetini tüm Türkiye genelinde kullanıma açtı. Bu hizmet kapsamında bugüne kadar 21 bin e-kira sözleşmesi oluşturuldu.

Bakanlık, 4 Kasım 2024 tarihinde vatandaşların erişimine sunduğu hizmetin birinci fazında, taşınmaz sahipleri tarafından e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmelerin kiracılar ve varsa kefiller tarafından da e-Devlet üzerinden onaylanmasını sağladı.

İkinci fazla birlikte, 9 Mayıs’ta uygulamaya emlak danışmanları ve yetkilendirilmiş kişiler de dahil edildi. Artık emlak danışmanları sözleşme hazırlayabiliyor ve taşınmaz sahibi/hissedarlar ile kiracılar ve kefiller tarafından onaylanmasını sağlayabiliyorlar.

Yeni uygulama ile kira sözleşmeleri için zaman damgalı “Barkodlu Belge” oluşturulabiliyor ve e-Devlet Kapısı üzerinden doğrulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, yetki belgeli emlak danışmanları aracılığıyla kiralama işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Hizmetin etkili bir şekilde kullanılabilmesi için kullanıcı dostu ekranlar tasarlandı ve hizmetin kullanımıyla ilgili video ve kılavuza e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünde yer verildi. Ayrıca, tanıtım videosunun televizyonlarda yayınlanması da planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hizmetin vatandaş odaklı bir anlayışla sunulduğunu belirterek, hizmetin kamuya ek bir mali yük getirmediğini ve vatandaşların hizmetten faydalanmak için ek maliyetlerle karşılaşmayacağını ifade etti. Ayrıca hizmetin kalitesini artırmak amacıyla ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini ve bu hizmeti tüzel kişileri de kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bakan Şimşek ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden kolay, maliyetsiz, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabildiğini vurguladı.

Related Posts

Çin’den gelen veriler çelik fiyatlarını ateşledi

Çelik inşaat demiri vadeli kontratları, geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Pazartesi günü ton başına 3.000 yuan seviyelerine tırmanan fiyatlar, Çin’den gelen ekonomik verilerin yatırımcılarca olumlu değerlendirilmesiyle …

Artış tutarı belli oldu: Akaryakıta dev zam yolda!

Ortadoğu’daki gerilim petrol fiyatlarını nasıl etkiledi? Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? Motorin ve benzin fiyatlarında ne kadar zam bekleniyor? İşte tüm ayrıntılar…

Vatandaştan çalan TÜİK kendine gelince bonkör

Mart sonu ve haziran başı arasındaki 70 günde, TÜİK toplamda 272 bin 18 TL’yi ikramlara yatırdı. Yemek için ise 11 bin 800 TL ödendi. TÜİK’in 2.5 ayda ödediği tutar 283.8 bin TL’ye ulaştı.

Doğrudan satışta yeni dönem: Tüketiciye 30 gün koşulsuz cayma hakkı geliyor

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemine ilişkin yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Tüketici haklarını güçlendirmeyi ve sektördeki denetimsizliği azaltmayı hedefleyen düzenlemeye göre, artık tüketiciler 30 gün içinde gerekçe göstermeksizin ve cezai bedel ödemeksizin cayma hakkı kullanabilecek.

Piyasalarda gözler merkez bankalarında

ABD-Çin anlaşmasıyla azalan risk iştahı, İsrail-İran gerilimiyle yeniden tırmandı. Küresel piyasalar yön ararken, gözler Fed, BoE ve TCMB’nin faiz kararlarında.

Merkez Bankası’nın rezervlerinde toparlanma sinyali

19 Mart haftasında yaklaşık 57 milyar dolar satmak zorunda kalan TCMB’nin rezervleri toparlanmanın beşinci haftasında. Rezervler bir önceki haftaya göre 2 milyar 689 milyon dolar artışla 155 milyar 879 milyon dolara çıktı.