Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Japon Usulü Yürüyüş: Yüksek Yoğunluklu Antrenman

Japon usulü yürüyüş, temelde 30 dakikalık yüksek yoğunluklu bir antrenman olarak bilinir. Bu egzersizi yapmak için 30 dakikayı üçer dakikalık dilimlere ayırmanız gerekmektedir. İlk üç dakikada hızlı yürüyüş yaparken, sonrasında üç dakika boyunca yavaş tempoda yürümeniz gerekmektedir. Bu aralıklı yürüyüşü 30 dakika boyunca tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

Bilimsel Olarak Destekleniyor

Japon yürüyüş rutini, bazı fitness trendlerinin aksine bilimsel bir temele dayanmaktadır. Bu yöntem uzun yıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda TikTok gibi platformlarda popülerlik kazanmıştır.

  • Araştırmacılar, bu rutini yaklaşık 20 yıl önce geliştirdiler ve bunu ortalama 63 yaşındaki yetişkinler üzerinde test ettiler.
  • Haftada dört gün boyunca bu egzersizi yapan yetişkinlerin, egzersiz yapmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları görüldü.

Kullanıcı Deneyimi

Bu yöntemi deneyen bir kullanıcı, diğer yürüyüş egzersizlerine kıyasla Japon yürüyüş rutininden daha fazla keyif aldığını belirtti. 30 dakika boyunca aynı hızda yürümenin sıkıcı olabileceğini fark eden kullanıcı, Japon yürüyüş rutiniyle farkı görmek için bu yönteme şans verdi.

  1. Tüm bir hafta boyunca bu rutini uygulayan kullanıcı, yürüyüşün giderek daha kolay hale geldiğini ve aerobik kapasitesinin %40’a ulaştığını fark etti.
  2. Bu yöntem, koşuya başlamak isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabilir. 30 dakika süren bu egzersiz neredeyse her yerde uygulanabilir ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla benimsenebilir.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…