Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!

Ofis Masalarında Klozete Göre Daha Fazla Bakteri Var

İSTANBUL (İGFA) – Çalışma alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, ofis masalarında bulunan bakteri miktarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis masasında her 6,45 santimetrekare başına 5 bin 15 bakteri bulunmaktadır. Bu rakam, ortalama bir klozetten 400 kat daha fazladır. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma alanlarının temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlik konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Çalışma ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasının çalışanların verimliliğini artırdığını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirten Dr. Dilek Leyla Mamçu, mikroorganizmaların kolayca yayılmasını engellemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, ofis malzemelerinin düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanınızı Dezenfekte Edin

Sağlıklı ofis alışkanlıkları oluşturmanın temel adımlarından biri de çalışma alanını düzenli olarak temizlemektir. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma ortamının temizliği için şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Günün başında çalışma alanınızı dezenfekte edin ve tüm yüzeyleri silin.
  • Dezenfektanın yüzeyde en az 3-5 dakika kalarak etkili olmasını sağlayın.
  • Kişisel eşyalarınızı da düzenli olarak dezenfekte edin.
  • Her gün masanızı temizleyin ve gereksiz eşyaları kaldırın.

Kolayca Ulaşılabilen Alanları Temizleyin

Günlük olarak kullanılan kahve fincanı, telefon alıcıları ve tuş takımları gibi sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, zımba, bant dağıtıcı ve makas gibi öğeleri de dezenfekte edin. Ellerinizi düzenli olarak yıkayarak mikroplardan korunabilirsiniz.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor